dinsdag 3 juni 2014

Pizza-Strudel


Dit keer een super-makkelijke hartige Strudel met een Italiaans tintje: dus veel tomaat en Mozzarella!
Dit heet ook wel de Pizza-Strudel... Als je daar je kids niet gelukkig mee kunt maken...??!!
En jezelf ook , want hij is klaar in een handomdraai...


Recept Pizza Strudel (4 personen, voorgerecht)
Als hoofdgerecht zou ik de hoeveelheden verdubbelen, Lekker met een frisse rauwkost salade!

Ingrediënten:
320 gr Bladerdeeg
170 gr Ham
150 gr Mozzarella
2 middelgrote Tomaten 
100 gr Kwark
peper, zout, majoraan,oregano 
(of een Italiaanse kruiden mix)

Oven voorverwarmen 220 graden Celsius  (hetelucht oven 200 graden Celsius)
Bladerdeeg laten ontdooien 

Bereiding:
Tomaten wassen, de pitjes en het sap eruit scheppen en in heel kleine stukjes snijden.
Ham en mozzarella ook in kleine blokjes snijden en samen met de tomaat, de kwark en de kruiden door elkaar scheppen. Genoeg kruiden toevoegen, even proeven;-)

Het bladerdeeg uitrollen of als je plakjes bladerdeeg hebt, deze plakjes aan elkaar plakken zodat je een rechthoek hebt. De kwarkvulling  op het bladerdeeg verspreiden en voorzichtig oprollen.


 In de voorverwarmde oven 30 - 35 minuten bakken.
Deze strudel is genoeg als voorgerecht voor 4 personen. Ik verdubbel de hoeveelheden als ik het als hoofdgerecht maak. dan krijgt iedereen 2 stukken!


Tip: Voor het bakken de strudel insmeren met een beetje melk of een geklopt ei, dan krijg ie een mooi bruin korstje.
Buon Appetito!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten