maandag 10 maart 2014

Flammkuchen of Tarte Flambée




Zeker weten doe ik het niet, waar deze Flammkuchen vandaan stamt? 
Je vindt recepten in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Sommige met gistdeeg bereid, andere alleen met bloem en water, soms hartig, soms zoet...
Dit Flammkuchen recept is wel héél aantrekkelijk voor onze jongens omdat het super eenvoudig is (zonder gist) en om je vingers bij op te eten! Heb je een keer weinig tijd en zin in pizza, probeer dan dit heerlijke alternatief eens uit en laat me weten wat je ervan vond, ok?

Ingrediënten voor het deeg:

2EL Olie
125ml water
250 ml bloem
grote snuf zout

Ingrediënten voor beleg:
2 rode of witte uien (en een beetje boter/olie voor de koekenpan)
1beker creme fraiche
1beker sour creme
peper en zout
100 gram zeer fijn gesneden spekjes
Beetje bieslook

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 250 graden (hete luchtoven 220 graden)
Uienringen langzaam garen in een koekenpan met wat boter of olie, tot ze glazig zijn.


Alle ingrediënten voor het deeg goed kneden en zeer, zeer dun uitrollen. Zure room en creme fraiche mengen, peper en zout naar smaak toevoegen en over het deeg verdelen. 

Uien met de spekjes over de creme fraiche verdelen en op de onderste richel 20 minuten in de oven bakken. Met bieslook rolletjes bestrooien en opdienen met een grote groene salade of een wortelsalade.

Als je minder calorieën wilt eten dan kun je de creme fraiche vervangen door halfvolle quark (20%);-)

Bonne Appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten